zaterdag 10 oktober 2009

RU4REALGATE

In een eerder bericht hebben we het plannetje van het Meldpunt Discriminatie Internet besproken dat tot doel had om de internettende jeugd tot meer melden aan te zetten. Dat trachtte het MDI te doen door samen met de NJR (Nederlandse Jeugdraad) RU4REAL (Doe relaxed op het internet) op te zetten.

Het project RU4REAL is inmiddels alweer zo goed als overleden, want de laatste activiteit was een meningspeiling met de prikkelende vraag: "wat vind jij van een een Anti-Boerka hyve?"

Daarop kwam één (1) reactie. En dat was het dan. "Reageren is sinds 01-01-2010 niet meer mogelijk".

Momenteel is er helemaal geen waarneembare actie op de site meer te vinden. RU4REAL was blijkbaar een kortlopend project.

En dat terwijl men toch zo enthousiast begon met een heuse wedstrijd om de RU4REAL-trofee!

Die werd gewonnen door de website Partypeeps2000.

Abjectief's Blog heeft het songfestival voor jongerenwebsites die met de MDI-maat meezingen op de voet gevolgd en is tot de schokkende conclusie gekomen dat er gefraudeerd is.
Tja, dat komt ervan als de internationale waarnemers buiten de deur worden gehouden.

Lees het volledige verslag van de vermeende(?) kuiperijen van het MDI op: Abjectief's Blog. De klimaathoax valt erbij in het niet.

De uiteindelijke winnaar, u.s.madhouse partypeeps2000.com, eindigde als negende van de elf genomineerden.en ging met de RU4REAL-trofee aan de haal.

Dat lijkt onwaarschijnlijk, maar de winnaar werd aangewezen door 'een vakkundige jury van 12 jongeren uit heel Nederland'.

Dus, of er nu met de stemmen van de publieksjury gerommeld is of niet, veel maakt het niet uit: het oordeel van de 12 jongeren gaf de doorslag.

Zou er inderdaad doelbewust gefraudeerd zijn door het Meldpunt Discriminatie Internet? Of heeft het Meldpunt weer eens zitten klungelen?

Gezien de reputatie van het MDI ligt de laatste verklaring het meest voor de hand.



Abjectief's Blog meldt nog een saillant detail:

Nog fouter ging het toen de ophef jegens de nominatie van marokko.nl media-aandacht kreeg.

Ineens werd er vanuit het ministerie van Eberhart van der Laan weer gesproken over professioneel modereren en het evalueren van de subsidie-relatie met de overheid, vervolgens werd Annebregt Dijkman ( Inburgering & Integratie bij het Ministerie van VROM) aangesteld om op de moderatie van marokko.nl toe te zien, wederom een sterk staaltje blunderen, aangezien diezelfde Annebregt in haar loopbaan de rol van hoofdredacteur van Marokko.nl heeft vervuld. De slager keurt haar eigen vlees, en is zich terdege bewust van haar dubbele pet, gezien het verdwijnen van haar linkedin-pagina na de berichtgeving op geenstijl.

Minister Eberhardt van der Laan, die de taak om marokko.nl enigszins in het gareel te houden, om begrijpelijke redenen niet aan het voortdurend falende Meldpunt Discriminatie Internet wil toevertrouwen, heeft blijkbaar daarvoor de ex-hoofdredacteur van datzelfde marokko.nl (die al bewezen had dat ze het ook niet kon) aangesteld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten