zaterdag 10 oktober 2009

Inderdaad



Een toespeling maken op een bevestiging van de naam van de website laten we maar achterwege. Ligt te veel voor de hand. Is te gemakkelijk.

Geen Nieuws is een website waarop, naar eigen zeggen, op kritische wijze nationale en internationale zaken en misstanden aan de kaak gesteld worden door een team van maatschappelijk bewogen mensen, afgewisseld met wetenswaardigheden die de voorpagina’s van de Nederlandse en internationale nieuwsmedia soms niet halen.

Geen Nieuws besteedt op 3 juni 2011 aandacht aan het Meldpunt Discriminatie Internet. Waarom het MDI juist op die datum door Geen Nieuws op de korrel wordt genomen is onduidelijk. Heeft het iets te maken met de banden tussen het MDI en AFA en het nieuws dat de AIVD in AFA was geïnfiltreerd? We weten het niet.

Of voelt Geen Nieuws zich misschien een beetje genegeerd door het Meldpunt? Tja, zonder een dreigmail van het MDI op zak hoor je er als maatschappijkritische website natuurlijk nog niet echt bij.

Geen Nieuws publiceert in het artikel enkele wetenswaardigheden over een paar medewerkers van het Meldpunt Discriminatie Internet.

Waarom hebben wij dat eigenlijk nooit gedaan?- Omdat die informatie al elders te vinden is.
- Omdat de medewerkers van Stichting Magenta en het MDI volstrekt onïnteressant zijn.
Maar vooral:
- Omdat 'de poppetjes' inwisselbaar zijn voor tientallenen anderen. Er staan genoeg extreemlinkse kandidaten (met of zonder mollen) klaar om het plaatsje aan subsidieruif van de huidige MDI-medewerkers over te nemen. Er is immers geen enkele competentie vereist.

Wij beoordelen het Meldpunt Discriminatie Internet slechts op wat het Meldpunt Discriminatie Internet doet en presteert (en dat is al treurig genoeg) en niet op de achtergrond van de personen die bij het MDI aan de knoppen zitten. Voor hen kunnen er moeiteloos anderen gevonden worden. Anderen, die op dezelfde incompetente en leugenachtige wijze schadelijk kunnen gaan zitten zijn.

Wie er ooit, met uitzondering van het MDI en haar medewerkers zelf, baat heeft gehad bij de activiteiten van het Meldpunt Discriminatie Internet mag zijn hand opsteken (op de juiste wijze - want daar zijn ook regels voor). Slachtoffers zijn er genoeg: Gregorius Nekschot, Misdefinitie, Rechtser.com, de beheerder van PolitiekDebat. Om er maar een paar te noemen. De gevolgen van het activisme van het MDI staan in geen enkele verhouding tot de begane 'misdaden': vrijheidsberoving, een geldboete na een justitiële treitercampagne, een geldboete ten gevolge van een gluiperige streek, een volstrekt disproportionele aangifte: dat is de neerslag van de droevige bedrijvigheid van de klachtenbalie voor eleutherofobie-patienten, genaamd het MDI.

De fatale combinatie van een voor eigen gewin opererend, zelfbenoemd censuurorgaan en justitieel dwanggezag heeft slechts leed veroorzaakt. Terwijl het nog nooit aantoonbaar leed verzacht of voorkomen heeft.


In de wurggreep van discriminatie


Hopenlijk (sic) levert het bijgaande bordje ons geen gele of rode kaart op van het Meldpunt Discriminatie Internet (MDI) , want je bent je leven als redacteur van een nieuwssite die zaken schrijven zoals zij werkelijk zijn tegenwoordig niet meer zeker. Voordat je het weet, zoals menig collega inmiddels heeft mogen ondervinden, staat er een clubje door het Ministerie van Justitie met een forse subsidie ( 100.000 Euro per jaar plus) in leven gehouden levensverbeteraars bij je op de stoep, of je het geschrevene maar even wilt verwijderen, zo niet volgt er middels het colaborerende ministerie een aangifte. Dus MDI , grapje want de laatste Mexicanen zijn net op het vliegtuig gestapt en de Spanjaarden in tegenstelling tot veel nieuwe Nederlanders, zijn PRIMA geïntegreerd.


Maar lezers, reeds in 2008 hielden wij ons met het MDI bezig, lees http://www.geennieuws.com/2008/06/thunissen-niet-de-werkster-van-mijn-opa/, let u maar niet te veel op het gemummel van Opa over die dienst die het niet leuker kan maken en de ex opperstalmeester aldaar, lees eens even wie er achter dat MDI zit. Verder dan nog even deze : http://www.geennieuws.com/2009/07/vrijheid-zo-vanzelf-sprekend/, zo dan bent u weer even bijgepraat en gaan wij verder.


Het MDI is dus ontstaan via de stichting Magenta in 1992 opgericht en het bestuur bestaat o.a. uit Brieuc Yves Cadat die de titels (?) Mr. en Drs met zich meesleept. Eerst even met hem kennis maken : http://youtu.be/T7kht0druAI en om toch nog even de accenten te zetten, hier een interview met deze ALGERIJN ? : http://youtu.be/6hnVF5K0S4Y


En als u het dan precies wilt weten lees dan maar even mee wat er verder over het MDI en haar bestuurders te melden is :


Ronald Eissens (Amsterdam, 26 januari 1963) was directeur van het Meldpunt Discriminatie Internet vanaf de oprichting op 21 maart 1997 tot 1 januari 2005. Hij is nog steeds actief in stichting Magenta, en de projecten Icare en Inach.Eissens studeerde biochemie en werd bekend als secretaris en interim-manager van Groen Amsterdam. Deze Amsterdamse politieke partij rond Roel van Duijn ging later op in De Groenen. Eissens verliet deze politieke partij in 1991Eissens richtte samen met zijn partner Suzette Bronkhorst in 1992 de stichting Magenta op en organiseerde datzelfde jaar een “Nooit-meer-demonstratie”. Deze demonstratie was een reactie op aanslagen op asielzoekers in Duitsland. Op het internet ging Eissens de strijd aan met vermeend discriminerende Usenet-gebruikers van De Digitale Stad. Daarnaast werkte hij bij het Haarlemse website hostingbedrijf VuurWerk Internet, dat tot na de verkoop aan Versatel(1999) het hosten van de website van het Meldpunt Discriminatie Internet verzorgde. Tegenwoordig is de website onder gebracht bij Cambrium, het huidige bedrijf van Sander Schippers, destijds een van de oprichters van VuurWerk Internet.


Vanaf 1997 is het MDI een door het ministerie van Justitie gefinancierde organisatie.


Met enige regelmaat werd Eissens er van beschuldigd, zijn positie binnen het MDI te misbruiken om hem onwelvallige meningen de mond te snoeren, en het begrip discriminatie te ver op te rekken. In 2004 schreef journaliste Pamela Hemelrijk van klokkenluiderOnline in samenwerking met publicist Peter Siebelt in het artikel MDI: Linkse extremisten ‘controleren’ internet dat Eissens actief aan terreuracties deelneemt. Een klacht door Eissens over deze berichtgeving bij de raad voor de journalistiek (RvdJ) werd gegrond verklaard.Journaliste Karin Spaink toonde in de Parool-artikelen EEN VIEZE MODDERPOEL – Ronald Eissens en het MDI en De eigenrichting van het MDI aan dat het MDI niet onafhankelijk is. Er wordt vooral opgetreden bij verondersteld antisemitisme; niet of veel minder tegen andere vormen van discriminatie.Ook plaatste MDI regelmatig advertenties in AFA-Alert!.


Als u er nu nog bent wat cijfers. de meldingen tegen vermeende discriminatie tegen Marokkanen voeren de lijst met meldingen aan, in 2010 waren dat er ruim 400, terwijl de Turken op afstand volgeden met slechts circa 30 meldingen. Vreemd ? Niet geheel, want volgens ons geeft dit een duidelijke weerspeiegeling van wat er in Nederland momenteel gebeurt.


Wat overigens interessant is, is het feit dat het MDI het moderatoren team van de Telegraaf een cursus gegeven heeft hoe om te gaan met discriminatie en u kent wellicht de resultaten ?


U begrijpt echter, dat het in feite van de zotte is, dat het Ministerie van Justitie de beoordeling van discriminatie overlaat aan een privè stichting, welke geleid wordt door op zijn zachtst gezegd linkse subsidie slurpers, waarbij het betalen van subsidie aan een dergelijke stichting natuurlijk onmiddelijk zou moeten worden verboden.


Dat de Anti Discriminatie zaken met een samenwerking tissen het Ministerie van Justitie en het MDI / Stichting Magenta en haar bestuur volkomen in verkeerd vaarwater is terecht gekomen mag u duidelijk zijn. Journalist en onderzoeker Peter Siebelt heeft uitverig onderzoek gepleegd naar het linkse politieke activistische verleden van Yves Cadat ook Mellouki genoemd, maar ook Martin Bosma van de PVV heeft vel uitgehaald naar het feit dat Yves Cadat voorzitter is van de stichting Magenta. Bosman weet te melden dat Cadat in Frankrijk lid was van pro-islamitische BEUR beweging en dat hij tevens lid was van de Franse Trotskistische partij. Toen er vlka na elkaar enkele bommen bij het Parijse kantoor van de beweging ontploften, besloot Cadat naar ons land te vluchten


Verder is het interessant eens te lezen wat het DMI vindt van de “rest van de wereld” zie : http://www.depers.nl/binnenland/213424/Sommigen-vinden-ons-bruinhemden.html


U begrijpt dat wij hier verder weinig aan toe kunnen voegen, dan dat u door Den Haag inmiddels op slinkse wegen wordt misleid en GEDISCRIMINEERD. Melden, ja zeker , maar waar ? En als wij dan mogen afsluiten met het feit dat Cadat van mening is dat de moslim bevolking van Nederland bedolven wordt onder een as van de vulkaan Wilders en daarmee de horizon verduistert, dan zullen wij het hier maar bij laten met de slotopmerking, dat u als gewone hardwerkende “oude Nederlander” door uw eigen regering GEDISCRIMINEERD wordt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten