maandag 12 oktober 2009

De Scalpen Aan De Gordel Van Het MDI, Deel 3: Wikipedia-gebruiker

Ditmaal weer een klein visje.

Gebruiker Wikipedia veroordeeld
Een gebruiker van Wikipedia is dinsdag 3 februari door de Rechtbank Amsterdam veroordeeld wegens het doen van antisemitische en racistische uitingen op Wikipedia.
...
Ook de rechter vond dat de gebruiker had moeten begrijpen dat dergelijke uitingen beledigend zijn en veroordeelde hem tot een werkstraf van 80 uur voorwaardelijk.

Zoals bekend kan iedereen aanpassingen aanbrengen in een Wikipedia-tekst.

Deze gebruiker had lelijke uitingen gedaan en dat is vervolgbaar als je geen ambtenaar van het ministerie van Justitie bent.

Want als ambtenaar kun je je verstoppen in de anonimiteit van een massa van 40.000:

Ambtenaren van Justitie wijzigen weer Wikipedia
Ambtenaren van het ministerie van Justitie hebben opnieuw wijzigingen aangebracht in teksten op internetencyclopedie Wikipedia. Ze veranderden onder meer het lemma over de profeet Mohammed. ... Het ministerie van Justitie onderzoekt de nieuwe wijzigingen. Volgens een woordvoerder ziet het ernaar uit dat de wijzigingen vanaf een computer van het departement zijn gedaan. Geprobeerd wordt om vast te stellen welke van de veertigduizend ambtenaren van het ministerie daarvoor verantwoordelijk is. De zegsman wil nog niet vooruitlopen op eventuele maatregelen. "Maar de wijzigingen zoals die zijn gedaan vinden wij niet passend voor werknemers van het ministerie."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten