maandag 12 oktober 2009

Fear Of Fitna


Ondanks de sussende woorden van de MP, de terughoudende opstelling van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de lakonieke, afwachtende houding van de islamitische landen is de komst van de islamonvriendelijke film van Geert Wilders reden voor het MDI om zich tot de tanden te bewapenen met...een harnas!
MDI: "Niet de moraalridders van internet"
...
Over de anti-islamfilm die Geert Wilders via het internet wil uitbrengen, is Van Tamelen duidelijk. „Ons harnas tegen Fitna is klaar...
Ze hebben het begrepen denk je dan: niks lange tenen, tere zieltjes of krenkbare gevoelens.

Eindelijk blijk van een volwassen houding: je gekwetst of beledigd voelen doe je immers zelf en als je het met de inhoud niet eens bent dan probeer je die te weerleggen of je haalt er je schouders over op. Met andere woorden: je hult je in een harnas en niemand doet je wat.

Je gaat zeker niet meedoen met de stemmingmakerij van de "stemmingmakerij"-roepers want dan daarmee help je geweld te faciliteren.

Sinds Fortuyn weten we dat demoniseren slechts averechts werkt, behalve in één geval: als de tegenstander fysiek uitgeschakeld wordt.

Doe je aan hitsen dan ben je óf een onnozelaar die zich - gespeend van tactisch inzicht - inspant om de eigen ruiten in te gooien óf medeschuldig aan een geweldsdelict.

Te vroeg gejuicht.
Want zo mocht het niet zijn. De 'niet-moraalridders van internet' zitten namelijk met een leger vers aangeworven hulptroepen op volle oorlogssterkte klaar om de vermeende rampenfilm preventief te ruimen van het web "als er strafbare uitingen inzitten".

Dat de gebruikelijke intimidatiemethode in dit geval niet zal werken en dat het niet aan het MDI doch aan rechters is om over strafbaarheid te oordelen wordt voor dit uitzonderlijke geval even vergeten.

MDI staat nu op de vooravond van de Fitnadreiging opeens voor Medeplichtig Door Instignatie:
Als er strafbare uitingen in zitten, staan we klaar om die film van het web te krijgen. Desnoods zetten we extra mensen in.”
Of het MDI nog geprobeerd heeft om het Fitnafilmpje door de rechter te laten verbieden is onbekend, maar toen er een poging gedaan werd om de maker voor de rechter te slepen stond het MDI vooraan om mee te doen:
Hof beveelt vervolging Wilders

Het gerechtshof in Amsterdam heeft vandaag het Openbaar Ministerie opgedragen Geert Wilders te vervolgens wegens diverse beledigingen van moslims in het openbaar en in de film Fitna.

Ook het Meldpunt Discriminatie Internet heeft van de uitspraak “We willen genoeg. De grenzen dicht, geen islamieten meer in Nederland, veel moslims Nederland uit, denaturalisatie van islamitische criminelen” , gedaan in een interview met het dagblad De Pers in februari 2007 aangifte gedaan. In de zomer van 2008 besloot het Openbaar Ministerie alle aangifte die gedaan zijn tegen uitspraken van Geert Wilders te seponeren.

Tegen deze beslissing hebben vele belanghebbenden een zogenaamde art.12 Strafvordering-procedure ingesteld om over de beslissing van het OM te klagen.

Het Gerechtshof Amsterdam is het eens met de klager en stelt: “Het hof heeft daarbij overwogen dat de gewraakte meningsuitingen van Wilders (ook zoals in beeld gebracht in zijn film Fitna) in onderlinge samenhang bezien naar Nederlands recht strafbaar zijn, zowel door hun inhoud als door de wijze van presenteren.”

Deze uitspraak betekent dat het Openbaar Ministerie Geert Wilders alsnog moet vervolgen. Op welke termijn het OM hiertoe zal besluiten is vooralsnog onduidelijk.

De persverklaring van het Hof Amsterdam is hier te lezen.
Of het MDI ook nog aan het herkansingsprocesverzoek meegedaan heeft is onbekend. Vermoedelijk niet. Iets met anderen-kooltjes-vuur..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten