maandag 12 oktober 2009

Truth. Facts. Objectivity.


Als het Meldpunt Discriminatie Internet een melding van een overtreding honoreert en de bewuste website, het weblog of het forum
waar de onwelgevallige uiting is gepubliceerd een e-mail stuurt met het verzoek de uiting te verwijderen dan kunnen er drie dingen gebeuren:

1) de verantwoordelijke haalt de uiting weg (the good).
2) de verantwoordelijke verweert zich en laat de uiting staan, meestal omdat het MDI verder niets meer van zich laat horen (the bad).
3) de verantwoordelijke verweert zich aanvankelijk robuust, maar haalt de uiting later toch weg (the ugly).

Maar soms gaat het om meer dan een uiting en wil het MDI een weblog gewoon helemaal weg hebben, elimineren.

Er zijn mensen die van mening zijn dat de islamisering van Europa teruggedrongen moet worden, maar er bestaan voor zover ik weet geen weblogs die specifiek daaraan gewijd zijn en een visie hebben over de manier waarop dat zou moeten.

Er zijn mensen die de islamisering van Europa helemaal geen probleem vinden of die ontkennen dat Europa islamiseert, want dat is iets wat ze liever niet willen weten. Weblogs die dergelijke 'ongewenste wetenschap' wegredeneren zijn er genoeg.

Maar er is - of was - wél een weblog dat de islamisering van Europa een halt wilde toeroepen.

Dat weblog, SIOE (Stop Islamisation Of Europe) Nederland, was vanzelfsprekend een doorn in het oog van het islamvriendelijke MDI en moest dus weg.

Op 6 februari 2008 werd de website van SIOE Nederland afgesloten na een klacht van het Meldpunt Discriminatie Internet over haatdragende en racistische teksten.

De hosting provider, Worldpress, haalde de site van SIOE onmiddellijk neer.

Dit tot verontwaardiging van een groot aantal webloggers die het dan misschien niet helemaal met SIOE eens waren, maar die opkwamen voor de vrijheid van meningsuiting.

Een van die bloggers was Herman Benschop. Lees zijn verslag van de 'dag op zwart' van de SIOE-site hier:

SIOE Nederland terug van weggeweest


Geen opmerkingen:

Een reactie posten