maandag 12 oktober 2009

Jongeren Tegen Meningen

In het kader van de kinderindoctrinatie is het MDI een nieuw projectje gestart.

Niemand minder dan de Minister van Wonen, Wijken en Implosie heeft het startschot afgevuurd.
Een Minister van Justitie, Onderwijs of Binnenlandse Zaken ligt meer voor de hand, maar die hadden vermoedelijk belangrijker werk te doen.

Kick off RU4REAL?

Minister Van der Laan geeft startsein voor 'RU4REAL? Doe relaxed op het internet'

Vandaag vond op het Gerrit Rietveld College de kick off van 'RU4REAL? Doe relaxed op het internet' plaats. Minister van der Laan opende de site http://www.toleranceonline.nl. Hij gaf daarmee het startsein voor een campagne van het MDI en de NJR die het bewustzijn onder jongeren over discriminatie en het internet te vergroot. Op de website http://www.toleranceonline.nl kunnen jongeren een test doen om er achter te komen hoe tolerant zij zijn op het internet. Daarnaast zijn er polls, nieuwtjes en stellingen waarover de jongeren met elkaar in discussie kunnen gaan. De leerlingen van het Gerrit Rietveld College volgden een rap workshop van Diggi Dex en schreven vervolgens hun eigen rap. Deze raps werden gepresenteerd aan de minister, die zelfs nog een stapje mee danste. De leerlingen die al een tijdje meedraaien met het project, van het Bredero College in Amsterdam, maakten foto's en deden interviews - binnenkort hun verslag.
Bij een klunzig project hoort een dito logo:



GeenStijl rapporteert:

MDI in geweer tegen anti-Jehova Hyves

Ah, een nieuw projectje van het Meldpunt Discriminatie Internet, altijd leuk. Zoals de naam al doet vermoeden richt 'ru4real?' (mirror) zich geheel op jOnGeReN, want oh oh oh wat maakt de jeugd er toch een zooitje van online. Dat discimineert maar in de rondte en van het woord 'censuur' hebben ze nog nooit gehoord. Check dan die tranentrekkende 'hoe fout ben jij?' test op de website! Meld je de 'anti-Jehova Hyves' (WTF?) niet meteen bij de inernetpolitie? Laat je discriminerende comments op je weblog gewoon staan omdat je ze zelf niet geschreven hebt? Nou, dan ben je in de ogen van het MDI dus zeer INTOLERANT. Of, zoals ze dat bij het MDI noemen, een echte 'Amerikafan'. Pardon? Ja, want die Amerikanen vinden ook dat je alles zomaar moet kunnen zeggen, gek en gevaarlijk als ze zijn. Gelukkig zijn wij in Nederland niet zo. Hier houden we het beschaafd en hebben we respect voor elkaar. Opvallend trouwens dat deze über-subsidiespons (aan hoeveel ministeries / gemeenten / stichtingen kun je gelinkt zijn?) Marokko.nl heeft genomineerd als meest tolerante site van Nederland. Need we say more?
En dat sorteert onmiddellijk succes, want het MDI verwijdert terstond de gewraakte zinsnede.
De bewuste uiting is immers in strijd met artikel 137c van het Wetboek van Strafrecht. Het is beledigend voor Amerikaanse Nederlanders.

MDI past beledigende test aan

Kijk. Zo kan het dus ook. Ons artikel over de Grote Hoe Fout Ben Ik Eigenlijk-test van het Meldpunt Discriminatie Internet heeft weer voor de nodige aandacht gezorgd. Niet alleen lag de uiterst brakke site (zònder load balancer) al snel op z'n gat, ook voelden diverse allochtonen zich hevig tegen de borst gestoten. We doelen dan vooral om de Amerikaanse Nederlanders, die door het MDI even keihard gedemoniseerd werden als Intolerant Mens. Weliswaar zijn de criteria om als 'Amerika-fan' uit de test te rollen volslagen absurd, er hangt toch een negatieve bijklank aan deze kwalificatie en vooral omdat de site zich vooral op jongeren richt is dat een zeer kwalijke zaak. Lees anders even deze uiterst houtsnijdende e-mail die een Amerikaanse Nederlander naar het MDI stuurde. En hierrr het antwoord van Sille Jansen waarin ze aangeeft de test aan te zullen passen. En zo hoort het! Rest ons nog slechts een vraagje.. Sille Jansen een dom blondje noemen, mag dat?
Het 'Jongerenproject RU4real' werd reeds in het Jaarverslag 2008 door het MDIaangekondigd:
In 2008 is het MDI samen met de Nationale Jeugdraad een project gericht op jongeren gestart. Het MDI signaleert dat het relatief weinig meldingen ontvangt van jongeren. Dit terwijl een groot deel van de gevonden strafbare uitingen vaak door jongeren lijkt te worden gedaan en worden aangetroffen op websites die op jongeren zijn gericht. Mede hierom is op initiatief van het MDI contact gezocht met de Nationale Jeugdraad met als doel een project op te zetten om online tolerantie op een positieve manier onder de aandacht te brengen. Dit project zal in 2009 worden uitgevoerd.

De jeugd meldt te weinig bij het MDI en met het oog op de toekomst (van het MDI) is dat een trend die een halt toe geroepen moet worden.

Dus lanceert het Meldpunt Discriminatie Internet een campagne waar ze zich destijds in de DDR niet voor hadden hoeven te schamen.

Jongeren gedragen zich blijkbaar heel wat volwassener dan de gemiddelde volwassen internetgebruiker en de volwassenen van het MDI.

Gelukkig is het MDI er om de kinderen voor te lichten en ze te leren dat ze beledigd of gediscrimineerd worden zonder dat ze het merken.

Op het gebied van 'tolerantie' kan het MDI nog heel wat leren van de jeugd. Maar bij het MDI heeft het woord 'tolerantie' niet de gebruikelijke betekenis. Bij het MDI betekent 'tolerantie': "niet doen wat niet mag van het MDI".

Vroeger noemden we dat discipline, of serviliteit..

De jongeren kunnen op site RU4REAL een zelftest doen (die test kan iedereen doen, want het Meldpunt Discriminatie Internet discrimineert niet op leeftijd).

Afhankelijk van het aantal behaalde punten worden de jeugdigde zelftestertjes in één van de drie volgende groepen ondergebracht:

- Jij vindt dat mensen niet zo snel op hun teentjes getrapt moeten zijn, en dat iedereen moet kunnen zeggen wat hij of zij wil. Discriminatie is misschien vervelend voor anderen, maar het zorgt er wel voor dat er geen ‘onderbuikgevoelens’ ontstaan. Misschien zou je hier anders tegen over staan als je zelf onderdeel zou uitmaken van een groep die vaak wordt gediscrimineerd?
Discriminatie op het internet bestaat niet. Belediging en aanzetten tot haat wel. De samenstellers van de test zijn er automatisch van uitgegaan dat een jongere die in het geschetste profiel past, niet zelf onderdeel uitmaakt van een groep die vaak wordt 'gediscrimineerd'. Hiermee onderschatten ze het gezonde verstand van de jongeren die tot zo'n groep behoren.
- Je ergert je aan discriminerende uitingen op het internet, maar je zal niet snel actie ondernemen. Jij klikt meestal weg als je discriminatie tegen komt, omdat je het gevoel hebt er weinig aan te kunnen veranderen. Maar bedenk dat alle kleine beetjes helpen. Dus, be the change you want to see en draag je steentje bij aan een tolerante virtual society!
Merk op hoe het MDI het begrip 'tolerant' heeft vervormd. Tolerant betekent verdraagzaam. Maar in de MDI-speak heeft het de tegenovergestelde betekenis gekregen.
- Discriminatie is jou een doorn in het oog. Je vindt dat mensen elkaar met respect moeten behandelen op het internet en vindt dat iedereen daar een verantwoordelijkheid in heeft. En als mensen die verantwoordelijkheid niet nemen moeten ze daarop worden aangesproken. Je bent niet bang voor een confrontatie en spreekt iemand aan op discriminerend gedrag. Je draagt actief bij aan een tolerante virtual society!
Dit is wat het Meldpunt Discriminatie Internet graag zou zien: de jeugdigen als actieve meldertjes, die het bestaansrecht van het MDI in de toekomst veilig gaan stellen.
Het MDI poogt met dit RU4REAL project een in de ogen van het MDI zorgwekkend verschijnsel bij te sturen: het gegeven dat jongeren een heel wat volwassener opstelling tov het internet hebben dan ouderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten