zaterdag 10 oktober 2009

Wszyscy!

Wszyscy?

Volgens GeenStijl is het de schuld van het Meldpunt Discriminatie Internet, de Poolse ambassadeur en een Poolse krant.


Volgens de Poolse krant is het de schuld van GeenStijl, 'de reaguurders' en Geert Wilders.

Dat het - wat dan ook - de schuld is van Geert Wilders, schrijven de Nederlandse kranten al jaren. Maar deze populaire zekerheid begint nu ook elders in Europa opgang te maken.

Er zijn komkommers in overschot in deze tijd, dus een Pools krantje achtte het zinvol om het onnozele GeenStijl-incidentje "Polen zijn tuig. Allemaal!" ofwel: "Wszyscy Polacy to hołota!" maar eens bij de landgenoten in te wrijven. Want onder aanvoering van Wilders is er een heuse 'Antypolska kampania w Holandii' gaande.

GeenStijl had onmiddellijk door dat de Poolse '[i]Antywilderska kampania w Polskii[/i]' door die duivelse intriganten van het Meldpunt Discriminatie Internet geïnitieerd was. Good thinking.

Bij de symbiose tussen GeenStijl en het MDI heeft nu blijkbaar ook een Pools dagblad, de Gazeta Wyborcza, aangehaakt. De globalisering van het opgeklopte non-nieuws is niet tegen te houden. Allemaal.


MDI wil internationale rel met #Polengate


Cholerny! Amper een dag nadat het MDI zich van haar meest humorloze kant liet zien, kunnen we al een nieuw hoofdstuk toevoegen aan Dossier #Polengate. Deze keer is de Poolse ambassade (weer) aan zet. Tussen het vloeren leggen en plafonds witten door heeft de Poolse ambassadeur de krant Gazeta Wyborcza ingefluisterd dat er een door Geert Wilders gestarte haatcampagne tegen Polen is losgebarsten. Sterker nog, als wij de crappy Google Translate goed lezen, staat het hele web vol met het zinnetje 'All Poles are scum!'. Dus die populistische Poolse homohaters verwijten Wilders nu populisme door hem iets in zijn schoenen te schuiven waar hij niets mee te maken heeft? Wilders wil de grenzen sluiten voor werkeloze Polen maar dat willen er wel meer. Tijd voor een stukje Oud-Hollandsch factchecken. Dat hele 'Polen zijn tuig. Allemaal'-relletje is volledig de schuld van het MDI, dat zich druk maakte over één comment onder DIT topic, dat nota bene niet eens over Polen maar over Tsjechen ging. Het MDI deed waar het voor betaald gesubsidieerd wordt: jammeren om niks. Oppermod GU heeft vervolgens de boel keurig gedownplayed, maar het MDI blies de rel toch op door Twitteraars te gaan stalken. En nu dit weer. Het zou ons totaal niet verbazen als de haatzaaiers van het MDI zélf de naam van Wilders op de Poolse ambassade hebben laten vallen. Er is dus eigenlijk maar één conclusie mogelijk: Polen zijn heel slecht geïnformeerd. Allemaal.
.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten