maandag 12 oktober 2009

"Grote problemen, die hun weerslag zullen hebben op de samenleving buiten Internet."

Zes dagen na de rituele slachting van Theo van Gogh kondigt het Meldpunt Discriminatie Internet niets minder dan de noodtoestand af.

Oproep Meldpunt Discriminatie Internet / MDI PERSBERICHT De Sfeer op Internet verslechtert in snel tempo. Bij het Meldpunt Discriminatie Internet (MDI) kwamen de afgelopen dagen honderden meldingen binnen over sites waar de moord op Theo van Gogh wordt toegejuicht en Jihad wordt gepredikt. Tegelijkertijd zien wij veel minder meldingen over oproepen tot geweld tegen moslims en Marokkanen, terwijl dat soort uitingen momenteel op Internet in een veel hoger volume worden geplaatst. Op weblogs, webfora en websites van extreemrechts maar ook op ‘normale’ sites zijn opruiing en oproepen tot geweld aan de orde van de dag. De sfeer is in hoge mate verslechterd. Er is momenteel op het Nederlandse gedeelte van Internet sprake van grote problemen, die hun weerslag zullen hebben op de samenleving buiten Internet. Wij roepen eigenaren van weblogs, webfora en websites, van welke signatuur dan ook, op om nadrukkelijk te modereren en zaken die over de schreef gaan zoals oproepen tot moord of geweld te verwijderen. Internetgebruikers kunnen zelf ook actie ondernemen, bijvoorbeeld door op discussie sites e.d. weerwoord te geven tegen oproepen tot geweld en discriminatie, gericht tegen wie dan ook. MDI, 8 November 2004
Nu, 5 jaar later, zijn opruiing en bedekte oproepen tot geweld tot het normale vocabulaire van politici en 'wetenschappers' gaan behoren.

Onderzoek: Wilders gevaar voor democratie en staatsveiligheid


Pechtold: Wilders is extreem-rechts

Minister Eberhard van der Laan: ‘Grote aanhang PVV bedreigt de rechtsstaat’


Niet de jihadstrijders, maar degenen die de ideologie bekritiseren die Bouyeri tot zijn daad bracht, worden als daders aangewezen.

Wees dan consequent en laat Bouyeri vrij..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten