maandag 12 oktober 2009

De Keuringsdienst Van Politiek Correcte Wa(a)r(d)en


Het MDI begeeft zich tegenwoordig ook op het terrein van de consumentenbescherming.
Je zou immers maar per abuis een fout tee shirt bestellen.

Natuurlijk beoogt het MDI via deze weg de NVU'ers, die blijkbaar niets strafbaars roepen op hun website, te pakken te nemen en dus is er aangifte gedaan.

Ik gok op een sepotje, maar je weet maar nooit...

MDI doet aangifte tegen NVU website



Het Meldpunt Discriminatie Internet heeft aangifte gedaan wegens discriminatie van joden in de webwinkel van de Nederlandse Volks-Unie (NVU).

De NVU is een extreemrechtse politieke partij uit Arnhem. Op de website van deze partij zijn verschillende artikelen en verslagen te lezen. Daarnaast bevat de site een webwinkel, waar verschillende producten worden aangeboden. Het MDI heeft verschillende meldingen over deze website ontvangen. Na onderzoek bevond het MDI dat een deel van de aangeboden materialen in de winkel op deze website strafbare uitingen bevat. Het betreft artikelen waarop de leus 'white power' staat afgebeeld en artikelen waarop Keltische kruizen in een rood-wit-zwarte samenhang staan afgebeeld. De leus 'white power' laat geen twijfel bestaan over de discriminatoire sympathieën die ermee worden uitgedragen, zeker gezien het extreemrechtse karakter van de NVU.

Het Keltisch kruis is afkomstig uit de Keltische cultuur. Sinds de Tweede Wereldoorlog wordt het ook in diverse vormen door rechtsextremisten gebruikt als symbool voor 'white power'. De artikelen waarop Keltische kruizen staan afgebeeld zijn in een rood-wit-zwarte samenhang afgebeeld. Deze combinatie maakt dat de kruizen het nationaal socialisme van Hitler uitdragen en zeer beledigend zijn voor joden. Met het tonen en verspreiden van deze artikelen wordt antisemitisme uitgedragen en aangewakkerd.

Het MDI is van mening dat de grens van hetgeen wettelijk toelaatbaar is, is overschreden. Op maandag 6 april is aan de NVU verzocht bovenstaande uitingen te verwijderen, dit werd echter geweigerd. Hierop heeft het MDI besloten aangifte te doen.
Een aangifte. Ja, waarom niet? 'Omdat het kan' zou het zich tegenwoordig voorbeeldig gedragende GeenStijl zeggen.

Er zijn tenslotte zoveel andere leuke artikelen te koop op internet. En nog niet eens zo ver over de grens (Engeland).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten