maandag 12 oktober 2009

Gregorius Nekschot en het MDI

Water en vuur, natuurlijk, de 'Misselijke Grappen'-maker en de verdedigers van het humorloze woord en beeld.
("Allah did not create man so that he could have fun. The aim of creation was for mankind to be put to the test through hardship and prayer. An Islamic regime must be serious in every field. There are no jokes in Islam. There is no humor in Islam. There is no fun in Islam. There can be no fun and joy in whatever is serious." -- Ayatollah Khomeini).

Op de website van de cartoonist Gregorius Nekschot werd het MDI dan ook regelmatig besproken.

De artikelen zijn inmiddels van de website van Gregorius Nekschot verdwenen.

Er resteert nog een cartoon en één artikel:

Meldpunt Discriminatie Internet verenigt zich met fundamentalisten (23-05-08)























Eik der Karpaten Niels van Tamelen (18-06-08)

Eik der Karpaten & Grote Roerganger Niels van Tamelen van het Meldpunt Discriminatie Internet (MDI) - in de volksmond Internetgestapo - deed vandaag interessante uitspraken in dagblad De Pers.

‘Normaal als we aangifte doen, zijn we overtuigd van de strafbaarheid van de uitingen. In het geval van Nekschot waren we dat niet. De tekeningen zouden strafbaar kunnen zijn, maar er zijn ook tegenargumenten.

Dan ligt het voor de hand om de kwestie voor te leggen aan de rechter. Daarmee doe je recht aan alle mensen die hebben geklaagd (voornamelijk handlangers van de godsdienstwaanzinnige jongerenimam Abdul Jabbar van de Ven, het is maar dat u het weet GN) over die cartoons.

We hebben een wetsartikel dat discriminatie verbiedt. Dan is het goed dat het Openbaar Ministerie (OM) zo’n zaak onderzoekt. Ook voor cartoonisten. Die weten dan waar ze aan toe zijn.’

Alstublieft, leg uw grappen en grollen - zekerheidshalve - eerst voor aan Zon der Natie & Geniale Ingenieur van de Ziel Niels van Tamelen. Immers: voor je het weet, stuurt hij - in het geheim, dat spreekt! - namens dolgeworden imams de politie op je af.

Het MDI bestrijdt racisme, fascisme en discriminatie maar - let op, nou komt-ie - het socialisme/communisme dat vele tientallen miljoenen volkomen onschuldige stumpers het leven kostte, is volgens Man van Staal & Onvermoeibaar Bevruchter van Komsomol-meisjes Niels van Tamelen helemaal o.k.

Niemand weet precies waarom, maar om de een of andere reden heeft onze Niels enorm veel sympathie voor de islam. Wellicht heeft het er mee te maken dat, noch het socialisme/communisme, noch de islam, veel ruimte biedt aan zelfstandig denkende individuen.

Gregorius Nekschot
Cartoonist
BRON

Geen opmerkingen:

Een reactie posten