maandag 12 oktober 2009

Geld en Geur

De commotie die ontstond nadat bekend werd dat - onder andere - Dries van Agt de stichting Hans Melchers Fonds (bedoeld voor mensen die benadeeld zijn door de media) omgevormd had tot een moordenaarsondersteuningsfonds heeft Gregorius Nekschot op een idee gebracht: wie weet, kan Greg Nek ook een beroep doen op dit fonds.

(Meer over de kwestie Melchers versus de Vier van Van Agt in dit Telegraafartikel)

De kans dat Nekschot een financiële bijdrage uit het fonds, dat tegenwoordig het fonds 'Juridische Ondersteuning tegen Onrechtmatige Mediaberichten (jotom)' heet, schatten we niet zo hoog in want Volkert heeft Fortuyn twee keer in de hals geschoten en daar steekt één Nekschot maar magertjes bij af.

Je kunt je bovendien afvragen of het Melchersmiljoen, of wat daar van resteert, nog wel zo aangenaam ruikt sinds het in de klauwen van Van Agt cs gevallen is.

Maar geld dat blinkt maakt fris wat stinkt.

Wat heeft dit met het Meldpunt Discriminatie Internet te maken?

Genoeg: het MDI heeft er immers voor gezorgd dat de jacht op Gregorius Nekschot werd geopend en Gregorius vraagt een financiële bijdrage voor de juridische strijd die daaruit zal voortvloeien.

Zuiver
12-06-09 22:39:53, door Gregorius Nekschot

Categorie: Nieuws

Deze week werd bekend dat Volkert van der Graaf - u weet wel, de dierenvriend die Pim Fortuyn in de rug schoot - kon rekenen op overvloedige financiële steun van ex-premier Dries van Agt (CDA) om een rechtszaak tegen De Telegraaf te beginnen.

Interessant, die financiële steun. Zoals iedereen weet, speelt het ultralinkse Meldpunt Discriminatie Internet (MDI) onder één hoedje met de moslimfundamentalist Abdul Jabbar van de Ven om de Vrijheid van Meningsuiting te wurgen.

De godsdienstwaanzinnige Minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin (CDA) - een partijgenoot van onze Dries - zag wel brood in de georganiseerde klachtenregen van het MDI & Abdul Jabbar van de Ven, en liet cartoonist Gregorius Nekschot in een tochtige kerker werpen.

Het zou een aardig gebaar zijn van Dries van Agt, als hij Gregorius Nekschot financieel zou steunen in diens juridische strijd. Zijn christen-democraten in één klap verlost van hun achterbakse imago.

Stef P. Spikkel
Visionair

Geen opmerkingen:

Een reactie posten