zaterdag 10 oktober 2009

Grettabashing


Je moet maar durven tegen een vrouw met zulke vrienden, maar het is zo langzamerhand een nationale sport geworden.

Met Gretta Duisenberg is het dubbel uitkijken, want die loopt bovendien zomaar naar de politie om aangifte te doen en voordat je het weet sta je voor de rechter.

Dat ondervond Luuk Koelman die in november 2003 als columnist bij de gratis krant Metro een satirische column over een vermeende seksrelatie tussen Yasser Arafat en Gretta Duisenberg schreef. Gretta deed aangifte van belediging tegen Koelman, Gretta en Yasser wonnen de rechtszaak, maar verloren uiteindelijk in hoger beroep. Vermoedelijk ten gevolge van een joods complot.

Onlangs werd Afshin Ellian slachtoffer van Gretta's juridische jihad. De columnist, die publiceert op de website van het weekblad Elsevier, had daar namelijk geschreven dat Gretta een antisemiet was. Gretta zelf had al eerder verklaard dat bijna een eretitel te vinden, maar dat was blijkbaar valse bescheidenheid. Nu anderen het gaan beamen is het opeens niet leuk meer.
Ellian: "Daar is Gretta weer, onze schaamteloze antisemiet"

Gretta deed dus aangifte tegen Afshin Ellian en Elsevier. Leon de Winter, incidenteel columnist bij Elsevier, deed er nog een schepje bovenop met een column waarin hij de lezers opriep om op het het reageerdersforum onder hun eigen naam te verklaren: 'Ook ik vind dat Gretta de eretitel antisemiet verdient!'. Dat resulteerde in 367 reacties.

Vervolgens kreeg de omroepstichting PowNed met Gretta te maken omdat PowNed's verslaggever Rutger Castricum bij Gretta aan de deur had gebeld om Gretta antisemiet te noemen onder het aanbieden van een bosje bloemen. Gretta deed aangifte.
GRETTA DOET AANGIFTE TEGEN POONIEUWS

Hoe dat allemaal af gaat lopen weten we nog niet, maar voorlopig kunnen Ellian, Elsevier en PowNed zich er op beroemen dat de nationale beschermvrouwe van het moslimterrorisme aangifte tegen hen gedaan heeft.

Dat willen we natuurlijk allemaal, maar niet iedereen weet te bereiken dat de weduwe Duisenberg voor hen naar het politiebureau wandelt. Dat geeft scheve gezichten en afgewezen vijanden willen nogal eens gemene streken gaan leveren.
Bas Paternotte, columnist bij HP/De Tijd, deed z'n uiterste best: 'Ook ik vind dat Gretta de eretitel antisemiet verdient!', maar kreeg van Gretta niet waar hij op hoopte.

Bas, HP en De Tijd zonnen op wraak en wie 'wraak' en 'het internet' bij elkaar optelt komt automatisch bij het Meldpunt Discriminatie Internet terecht.
Het MDI liet zich immers ook gewillig voor het karretje van Abdul Jabbar v/d Ven & friends spannen, wat resulteerde in het captiveren van Gregorius Nekschot.

Internet? Ja, want Gretta heeft een website en iemand die antisemiet is zonder antisemiet genoemd te willen worden heeft vast wel ergens op de site een uiting staan waarvan het MDI denkt dat het strafbaar is. Het was even zoeken maar er werd een artikeltje gevonden waarvan de inhoud eenvoudig in vijf woorden samen te vatten is: "De joden zitten overal achter".
Gretta had dat artikel niet geschreven maar het stond op haar website, Gretta was dus verantwoordelijk. Na een paar dagen brainstormen wist het MDI er het juiste artikel van het Wetboek van Strafrecht bij te vinden (137c, groepsbelediging, in één keer goed, bravo).

Gretta kreeg een dreigmail van het MDI aan haar broek en bij HP/De Tijd ging de vlag uit: Gretta Duisenberg bites the dust.


Momenteel worden er voorbereidingen getroffen om een schip met Turken op te laten stomen richting Meldpunt Discriminatie Internet en staat er in de Gazastrook een raket klaar om op het MDI te worden afgevuurd. Wordt vervolgd..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten