maandag 12 oktober 2009

's Werelds Loon

In het kader van het project jeugdindoctrinatie, het 'RU4REAL?'-programma, heeft het Meldpunt Discriminatie Internet een prijs(je) in de vorm van een bokaal uitgeloofd voor de braafste jongerenwebsite:

Partypeeps2000 Wint RU4REAL-bokaal

Maandag 16 november verkoos een jongerenjury http://www.partypeeps2000.com tot de meest relaxte jongerenwebsite.
Misschien weet www.partypeeps2000.com nog niet dat ze de prijs in de wacht gesleept heeft of misschien zijn de partypeepers er niet blij mee of vinden ze het zelfs gênant: in ieder geval maakt de relaxte jongerenwebsite nu, een week na de toekenning, (nog) geen melding van de eer die hen toegevallen is. Met geen woord. Het MDI, de bokaal of RU4REAL? worden nergens genoemd op de website partypeeps2000..

UPDATE: De partypeepers zijn wakker geworden:
Partypeeps2000 wint RU4REAL-bokaal!!! Lees snel!!!!

Om in aanmerking te komen voor de RU4REAL-bokaal moest de winnende website voldoen aan een aantal (anti-discriminatie) jurycriteria. Het publiek kon stemmen via de site http://www.toleranceonline.nl.

De verkiezing van de website vond plaats in het kader van het project ‘RU4REAL? Doe relaxed op het internet’. RU4REAL? is een oproep aan alle jongeren in Nederland om een bijdrage leveren aan een tolerant internet waar vrijheid van meningsuiting hoog in het vaandel staat, maar waar geen plaats is voor discriminatie.

De site http://www.partypeeps2000.com won weliswaar niet de publieke poll, maar voldeed volgens de jury wel het beste aan alle criteria.
Kijk, zo zien we het maar graag: de jeugd kan niet vroeg genoeg duidelijk gemaakt worden dat hun stem niet telt, dat hun mening geen enkel gewicht in schaal legt. Deze jongeren worden klaargestoomd voor een onmondig burgerschap. Kunnen alvast wennen aan een dictatoriaal regime dat besluiten neemt zonder het volk te raadplegen en referenda negeert.
Jong gewend is oud geknecht.

Volgens de jury worden op partypeeps2000 af en toe discriminerende opmerkingen geplaatst, maar die worden effectief bestreden. De jury vond het met name erg goed dat mensen die een discriminerende uiting hebben geplaatst persoonlijk een waarschuwing krijgen. Dat is volgens de jury erg belangrijk omdat je, als je persoonlijk wordt aangesproken, gaat na denken over hetgeen je hebt gezegd.
De manier waarop de de mensen persoonlijk worden aangesproken door de winnende jongerenwebsite is inderdaad subtiel:

"Bij het plaatsen van beledigende comments wordt je account geblokkeerd!"
Relaxed..

‘RU4REAL? Doe relaxed op het internet’ is een gezamenlijk initiatief van het Meldpunt Discriminatie Internet en NJR.
Overigens vinden ze de toekenning van de bokaal bij NJR ook niet belangrijk genoeg om er een woord aan te wijden.

Beschimpt door de internetters. Genegeerd door partners en prijswinnaars. Een minister die zich vermoedelijk afvraagt wat het MDI in de 12 jaar van zijn bestaan nu eigenlijk gedaan heeft. Zit het Meldpunt Discriminatie Internet in een crisis? Welnee: zolang de subsidiekraan open blijft is er niets aan de hand.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten