zaterdag 10 oktober 2009

Pervers Advies



Zolang het Meldpunt Discriminatie Internet bestaat (misstand #1), zolang datzelfde Meldpunt onzinnige, maar daardoor niet minder intimiderende, e-mails blijft versturen (misstand #2), zolang aangiftes van een niet-belanghebbende partij als het MDI door de politie in behandeling worden genomen (misstand #3), zolang het Openbaar Ministerie haar taak als 'veiligheidsklep' tegen disproportionele gerechtsprocedures verzaakt (misstand #4), zolang rechters zich als verlengstukken van ongewenste-meningsbestrijders laten gebruiken (misstand #5) is het bijna crimineel om particulieren aan te raden zich maar niets van de "humorloze mierenneukers" van het Meldpunt Discriminatie Internet aan te trekken.

GeenStijl heeft gemakkelijk praten. GeenStijl is ongetwijfeld kapitaalkrachtig genoeg om een commando-eenheid advokaten in te zetten om tot aan het hoogste rechtsorgaan door te procederen. Verliest GeenStijl dan uiteindelijk nog, dan is het geen pech maar welkome - en relatief goedkope - publiciteit voor GeenStijl geweest.
Een privé-persoon zoals een blogger of een twitteraar heeft natuurlijk niet dezelfde faciliteiten en mogelijkheden als GeenStijl en doet er in praktijk verstandig aan om toch maar eens goed na te denken voor hij/zij zich laat meeslepen door de opruiende praatjes van een 'shocklog' dat maar wat tevreden is met een klunzige 'tegenstander' als het MDI. Want vermoedelijk is de liefde wederzijds. Het MDI helpt GeenStijl aan een periodiek itempje waarmee GeenStijl haar inmiddels afgebladderde rebelse imago weer wat op kan poetsen en GeenStijl helpt het Meldpunt aan een schijnbaar bestaansrecht. Iedereen blij, behalve de blogger/twitteraar die de aanbeveling van GeenStijl, om zich vooral maar niets van het MDI aan te trekken, in een persoonlijk drama ziet uitmonden..

MDI'ers zijn humorloze mierenneukers. Allemaal

Deel zoveel in de soap die #PolenGate heet (dossier). Het Meldpunt Discriminatie Internet, het sneue braafmansenclubje dat louter uit overheidsgesubsidieerde humorlozen bestaat en het - uiteraard - niet van GeenStijl kon winnen, zelfs niet toen de Poolse ambassade werd ingeschakeld, gaat nu via Twitter (u weet wel, die babbelbox waar een berichtje van een uur geleden al diep in de grauwe spelonken van het onpeilbaar diepe interwebs is verdwenen) op de man spelen. Dankzij een soort RenéDanenTool (en het wijzende vingertje van een Twitter-NSB'er) kan het MDI nu afzonderlijke 'Polen zijn criminelen, allemaal!!!111'-roepers aanpakken. En verdomd, deze lafhartige vorm van gesubsidieerde persoonlijke intimidatie werkt: de gewraakte status van Mats (klinkt Scandinavisch, maar daar oordelen wij verder niet over) is weggejorist. Jammer Mats, want die zouteloze zeikstengels van het MDI kunnen je niks maken, hooguit vermanende dreigmails sturen en dat is met 1 klik op 'markeer als spam' verholpen. Onze ubermod GU kan zijn hele villa behangen met dreigbriefjes van die lui. Ons devies: Voortaan niet meer toegeven aan dat politiek correcte clubje dat vroeger op het schoolplein gepest werd (allemaal!), OK? Generaliseren is awesome want het houdt de wereld simpel en overzichtelijk. Dus Polen zijn allemaal criminelen. Grieken zijn allemaal luie flikkers. Nederlanders stinken allemaal. Marokkanen hebben allemaal een kort lontje. Nigerianen zijn allemaal oplichters. MDI'ers zijn humorloze eikels en je moeder heeft een snor.
[/quote]


'Now! Now!' cried the Queen. 'Faster! Faster!' And they went so fast that at last they seemed to skim through the air, hardly touching the ground with their feet, till suddenly, just as Alice was getting quite exhausted, they stopped, and she found herself sitting on the ground, breathless and giddy.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten