maandag 12 oktober 2009

MDI doet aangifte van column NU.nl

Net zoals Het Vrije Volk laat ook Nu.nl zich gemakkelijk intimideren.

Het patroon is hetzelfde. Eerst stoere taal uitslaan:

Meldpunt Discriminatie: column NU.nl is strafbaar

Het Meldpunt Discriminatie Internet (MDI) noemt een op NU.nl geplaatste column van Nico Dijkshoorn strafbaar. Eerder deze week kregen we dan ook het verzoek de column te verwijderen. Dat doen we niet.
Maar vervolgens toch inbinden en de column wegwerken.

Naar aanleiding van de op Nu.nl gepubliceerde column van Nico Dijkshoorn kwamen er namelijk meldingen bij het MDI vanuit de christelijke hoek.
MDI doet aangifte van column NU.nl

Het Meldpunt Discriminatie Internet heeft aangifte gedaan wegens discriminatie van christenen in een column van Nico Dijkshoorn op NU.nl. Er is geen aangifte gedaan van godslastering.
...

Nico Dijkshoorn is dat moment tevens columnist bij GeenStijl en GeenStijl maakt een geintje over de affaire.

GeenStijl: Stop de haat van Dijkshoorn en Nu.nl!

Dat leidt tot enige verwarring bij de NU.nl lezers: zie de reacties bij Meldpunt Discriminatie: column NU.nl is strafbaar

En tot slot wijdt Het Reformatorisch Dagblad er een uitgebreid artikel aan, waarbij het MDI commentaar levert op deze zaak en meldingen in het algemeen:

Kans snelle veroordeling nu.nl gering

APELDOORN - Columnist Nico Dijkshoorn van nu.nl kan in zijn keurig ingerichte werkkamer nog eens onderuitzakken. Of overeind veren om een nieuwe haatcolumn te schrijven. Weliswaar gaat het Meldpunt Discriminatie Internet (MDI) aangifte doen wegens discriminatie van christenen, maar veel kans op een snelle veroordeling is er niet.
...
Het gehele artikel is hier te lezen (het Reformatorisch Dagblad is op zondag altijd dicht):

Het artikel roept een paar vragen op:

- hoe kan het dat de klaagster wordt geïntimideerd? Heeft zij soms zelf rondverteld dat ze bij het MDI geklaagd heeft?

- in het artikel laat het MDI een paar keer blijken dat het verbijsterd is dat de column [u]niet[/u] op GeenStijl stond. Gedraagt GeenStijl zich soms te braaf naar de zin van het MDI?

- het MDI klaagt dat uitingen waartegen aangifte is gedaan zo lang op internet blijven staan omdat Justitie zo langzaam werkt. Je kunt je afvragen of dat erg is. Die oude uitingen worden immers nog nauwelijks gelezen.

[b]Opmerkelijk: de links in de redactionele column van NU.nl en in het GeenStijl-artikeltje werken niet meer, maar de gewraakte column is naar elders bij NU.nl verplaatst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten