maandag 12 oktober 2009

Waarom Rechtser.com onze volle ondersteuning verdient

Columnist H. Numan schreef op Het Vrije Volk twee columns over deze heldendaad van het MDI. Dit is de eerste:

Waarom Rechtser.com onze volle ondersteuning verdient
H. Numan 3 september 2008

De beheerder van Rechtser.com is vorige week veroordeeld tot een boete van € 750 waarvan € 250 voorwaardelijk. Dat is voorwaar een forse straf. Misbruik je een klein kind dan kom je er vanaf met 40 uur plantsoenen schoffelen - zeer begripvol van Justitie op kinderboerderijen - of, als je magistraat bent, met 20 uur.

Ik lees dat sommige mensen wat bedenkingen hebben aangaande Rechtser.com. Ieder zijn mening, uiteraard. Er is geen enkele website die voor 100% iedereen tevreden kan stellen. Toch zou het verstandig zijn om de gelederen te sluiten en Rechtser.com de volle steun te geven die het terecht verdient.

Justitie en het de onofficiële gedachten Gestapo MDI hebben twee keer geprobeerd om een rechtse site te blokkeren en gingen gigantisch op hun gezicht. Drie keer, als je Fitna en Wilders meetelt. Die pogingen mislukten volledig. GeenStijl lachte onze MDI Gestapo en het Reichs Sicherheids Haubt Ambt vierkant uit. Ze publiceerden zelfs een zeer leuke foto van Herr Sturmbahnfuhrer Hirsch Balin in ambtstenue, iets wat de man niet kon waarderen. Gregorius Nekschot was de tweede poging. Helaas. De man was te bekend en het onderwerp te heikel om door te zetten. De dossiers gingen onder op de stapel, wachtend op betere tijden.

Het gebeurt wel vaker dat mensen dronken van macht te hoog grijpen. Balin en het MDI zijn zeker niet de eersten die een pijnlijke kater opliepen en zullen ook niet de laatsten zijn. De gebruikelijke tactiek is om snel minder prominente slachtoffers te zoeken en die op het blok te leggen. Rechtser.com voldeed aan alle eisen: een niet prominente blog, een niet prominente blogger, enigszins dubieus, zodat velen toch iets van gerechtigheid bespeuren in het het kangoeroe proces en gelukkig een man met een matig inkomen. Barbertje moet hangen, en Barbertje hangt.

De beheerder heeft theoretisch de mogelijkheid om in beroep te gaan. Theoretisch, want het Nederlandse rechtssysteem is nogal krom. Als je pauper bent kan je procederen tot je smurf ziet. Als je puissant rijk bent ook. Maar als je daar tussen in zit, kan je het gerust vergeten. Iemand die ongeveer dan modaal verdient kan het zich simpelweg niet veroorloven. Vandaar dat allerlei linkse aksiegroepjes tot aan de Kroon door procederen om hun zin te krijgen. Een kippenboerderij in Roodeschool via de rechtbank laten sluiten door een uitkeringstrekker in Sluis of Maastricht is doodnormaal. Als die uitkeringstrekker had verloren? Ach, dan betaalt de staat - iedereen dus - de kosten. Hij zelf betaalt geen cent.

Een rechtsbijstandsverzekering kan oplossing bieden, hoor ik mensen zeggen. Inderdaad. Maar alleen voor civiel-rechtelijke procedures. Een rechtsbijstandsverzekering verzekert je [b]niet[/b] voor strafprocessen. Die moet je á raison van € 200 per uur zelf betalen. De beunhaas die de beheerder van Rechtser.com uitzoog bijstand gaf verdiende vlotjes vier maandsalarissen voor een beetje prutswerk dat hem waarschijnlijk minder dan een uur werk kostte.

De aanklacht deugde voor geen kanten: het MDI heeft de veroordeelde niet vooraf in kennis gesteld van zijn overtreding noch hem de gelegenheid gegeven om de gewraakte stukken te verwijderen. Een beetje advocaat zou onmiddellijk vrijspraak eisen en zijn cliënt dringend adviseren in hoger beroep te gaan. Wetende dat het hof het voorafgaande vonnis zal vernietigen en hij dus dubbel en dwars zijn centjes binnen kan sleuren. Een echt goede advocaat die zeker van zijn zaak is (en waarom zou hij dat niet zijn met zo'n open goal?) zou zelfs bereid zijn om de kosten voor te schieten. Mr. Bert Jan Souman van Steenbergen Advocatuur is dat zeer zeker niet. Ik denk dat zijn gedachten meer bij windsurfen lagen dan bij de belangen van zijn cliënt waar hij zijn hobby mee bekostigt. Juridisch lijkt hij me meer op iets geels wat uit een flesje komt kruipen.

Mensen, er is een precedent geschapen. Houdt daar terdege rekening mee! Het precedent houdt in dat vanaf heden webmasters en forumbeheerders volledig aansprakelijk zijn voor alle postings op hun site, ook die door derden zijn gedaan. Het is een klein kunstje om snel een flink aantal nu criminele teksten te plaatsen, via het MDI de beheerder van z'n bed te lichten en juridisch te villen. Probeer er maar een speld tussen te krijgen. Dat lukt je niet.

Het MDI ging zelfs zo ver dat ze openlijk toegaven een site te bekijken op politiek correcte signatuur. Pas als het MDI vindt dat de gewraakte site politiek incorrect is gaan ze toch actie over. Wie bepaaldt er of een site 'de correcte signatuur' heeft? Waar staat dat omschreven? Wet Openbaarheid van Bestuur, wel eens van gehoord? 'Natuurlijk', zal het MDI zeggen. 'Wij zijn een particuliere organisatie, en dus geldt die wet voor ons niet.' Een als extreem links bekend staande particuliere organisatie gaat voortaan bepalen welke sites niet extreem zijn. [b]Dit is je reinste WC Eend rechtspraak![/b]

Hoelang denken de lezers van Het Vrije Volk dat het zal duren voor HVV aan een onderzoek onderworpen wordt? Okay, misschien komen ze wat later aan de beurt. Heel fijn. Blijf rustig op je luie stoel de executies van anderen volgen. Je komt zelf ook aan de beurt, alleen wat later. Geniet er maar van. Het verschil tussen een gematigde imam en een fanatieke is dat je mag uitkiezen van welk hoog gebouw je gegooid word. Is dat even fijn!

Elke forum in Nederland is nu aangeschoten wild. Vrijwel ieder politiek forum heeft wel een of twee postings staan die juridisch niet door de beugel kunnen. Bij GeenStijl waar zeer actief gemodereerd wordt vond met op een totaal van een paar miljoen postings toch nog 14 postings die niet door de beugel konden. Enig idee hoe grondig men die site onderzocht heeft? Een paar miljoen postings doorlezen is geen kinderspelletje! De Stasi knapen van het MDI hebben niets anders te doen, vinden het schitterend om een rechts of conservatief persoon in de financiële afgrond te storten dus die doen hun best wel. Verwijderen lijkt leuk, maar is zinloos. Wel eens van Google Cache gehoord?

Het betekent ook dat vanaf nu alle niet extreem linkse fora die Nederland telt (en dat zijn er best wel wat) strenge zelfs censuur moeten gaan toepassen om niet in het gevang te belanden.

De normale procedure, indien men een dronken van macht een bok geschoten heeft is mikken op kleiner wild. Je blijft dat een tijdje doen, dus verwacht dat andere minder prominente fora ook een bezoek krijgen van de blauwe smurfen. Geen of weinig publiciteit aan de zaken schenken. Over vijf maanden staat je precedent zo stevig als een moskee en ga je terug naar het grotere wild. Dan kan je met een gerust hart Gregorius Nekschot, GeenStijl en Het Vrije Volk zonder een probleempje stuk procederen.

Het precedent immers, is er al.



























BRON

Geen opmerkingen:

Een reactie posten