maandag 12 oktober 2009

Meten met twee maten

Het tweede artikel van Het Vrije Volk-columnist H.Numan over rechtser.com:


Meten met twee maten
H. Numan 10 september 2008

Onlangs is rechtser.com veroordeeld wegens discriminatie. Aanzetten tot haat stond ook op de agenda van het MDI en de officier van justitie, maar dat ging de rechter toch net iets te ver. Op dit moment, althans.
Afgelopen zondag is er weer een Nederlandse militair gesneuveld in Afghanistan. De zeventiende, dit jaar. Lees hoe de lezers van maroc.nl er over denken, en huiver. Een gematigde reactie is “Goh, wat jammer. Het is er maar één.” De meeste lezers juichen bij het lezen van dit 'goede' nieuws. Allah is waarlijk groot! Hoe vervelend de bontkraagjes en de meeste Nederlandse het vinden: ook zij zijn Nederlanders. Ze hoeven de (Nederlandse!) vlag niet half stok te hangen, maar virtueel verbranden is gewoon spotten met je eigen afkomst. Helaas zijn ze te stom om dat in te zien.

Nu even extrapoleren. Ik geef gewoon een simpel voorbeeld. Stel dat een Marokkaanse jongen geplet wordt tijdens een tasjesroof. Op een forum word een opmerking geplaatst: “Goh, wat jammer. Het is er maar één.” Enig idee hoe snel het MDI in actie zal komen, en snelrecht zal eisen voor deze flagrante discriminatoire opmerking? Misschien krijgt de webmaster de gelegenheid om de opmerking te verwijderen. Waarschijnlijk niet, want dat vergat het MDI in de zaak rechtser.com ook. En de rechter vond dat geen grond voor ontslag van rechtsvervolging.

Het MDI is behalve laf ook dom. GeenStijl is geen hobby forum. Het is een professioneel bedrijf, ondersteund door de grootste papieren krant van Nederland. Ze zijn in staat om heel wat publiciteit te genereren en doen dat regelmatig. Procederen tot aan de raad van Europa? Geen enkel probleem! U klaagt maar aan en wij verdedigen! Toch probeert het MDI GeenStijl voor het gerecht te krijgen. Zonder enig resultaat. Dit weekeinde moest het MDI weer met de staart tussen de benen afdruipen. GeenStijl kan zich dat veroorloven. Een forum zoals rechtser.com niet. Vandaar het fanatisme waarmee de officier en het MDI rechtser.com aanpakten.

De advocaat gaf, zo hoorde ik, een redelijk pleidooi. Zijn kosten waren relatief acceptabel: € 1700. De veroordeelde kreeg heel veel morele steun, en ook wat financiële steun: € 200. Bij lange na niet genoeg om de kosten van dit proces te dekken, laat staan om in hoger beroep te gaan. Om in hoger beroep te gaan is minstens het tienvoudige nodig.

Dus ziet u hier weer een schitterend staaltje hoe verrot ons rechtssysteem is: iemand die meer verdient dan een bijstandsuitkering kan procederen gerust vergeten. In Groesbeek werd onlangs een kippenfarm gesloten wegens stankoverlast. Inderdaad, kippenfarms stinken nogal. Het zou dus te verwachten zijn dat omwonenden die rechtszaak aanspanden. Nee dus. Het bleek een linkse actiegroep te zijn, wonende in Den Haag. Die mensen moeten dus bijzonder scherpe neuzen hebben om stankoverlast te claimen.

De ene helft is waarschijnlijk advocaat, de andere helft uitkeringsgerechtigde. Vrienden van Volkert die de moed missen om zelf iemand om te leggen. Proceskosten? Wat maakt dat uit? Die betalen we toch niet! Wij kunnen gratis procederen! Dat is ons recht!

Wederom is er een precedent geschapen. Je kunt met een gerust geweten iemand kapot maken, ook als je geen belanghebbende bent. Het opent mogelijkheden voor legioenen uitkeringsgerechtigden om bedrijven stuk te procederen. De rechter kijkt immers niet naar het belang van de eiser. Alleen of de aanklacht rechtsgeldig is.

Klagen over stankoverlast lijkt me redelijk voor de omwonenden. Klagen over stankoverlast als je 250 km verderop woont is ongeveer gelijk aan wat Adolf Eichmann deed. Iemand op afstand vermoorden zonder je eigen geweten te bevuilen.

Nu zijn bedrijven niet gek. Dus kun je op je tien vingertjes uitrekenen dat er snel een verzekering zal komen die je tegen dat soort terrorisme beschermt. Kost natuurlijk wel een paar centjes, maar die betaalt u zelf. De terroristjes betalen geen cent, het bedrijf rekent het gewoon door in de verkoopprijs. Wat overigens volkomen normaal is. Dankzij de perfecte ondersteuning van het linkse actiewezen kunt u de rekening betalen.

Denk daar eens over na als u een doosje “scharrel” eieren koopt. Kippenfarms die hun kippen buiten laten lopen stinken 10x zo veel als gesloten farms. Het is nogal moeilijk om hun stankoverlast te voorkomen.

Nu weer terug naar maroc.nl. Realiseer je goed dat vrijwel alle posters daar de Nederlandse nationaliteit bezitten. Ze zijn vrijwel allemaal in Nederland geboren, opgegroeid (zij het voor galg en rad), spreken de taal (enigszins) en zonder veel uitzonderingen verachten ze Nederland, de Nederlandse cultuur en vooral de overige Nederlanders. De andere Nederlanders die niet mohammedaan zijn, met name. Alhoewel, de posters van maroc.nl hebben nogal wat problemen met alle bevolkingsgroepen die niet van Marokkaanse origine zijn. Turken zijn niet echt welkom. Probeer eens te posten onder de naam 'Erwin Duinmeyer, locatie Aruba'. Post iets neutraals, en kijk hoeveel mensen hun absolute afkeer graag tonen.

Denkt u dat het MDI daar zal ingrijpen? In dat geval heb ik een schitterende brug voor u te koop...

BRON

Geen opmerkingen:

Een reactie posten