zaterdag 10 oktober 2009

Polen zijn een ras. Allemaal. 2

Het puberale gesteggel tussen GeenStijl en het Meldpunt Discriminatie Internet gaat gewoon verder. Het MDI schijnt niet te kunnen of willen begrijpen dat de zaak alleen nog maar verergert (voor zover er van enige ernst sprake is) door te persisteren in deze onbenullige kwestie en GeenStijl speelt kinderachtig vals door 'reaguursels' op onderstaand artikel op te voeren als bewijs voor de onjuistheid van hetgeen het MDI beweert (dat "Joden zijn tuig. Allemaal" in tegenstelling tot "Polen zijn tuig. Allemaal" wél 'weggejorist' wordt door de moderatoren).

MDI: "Polen zijn Joden. Allemaal"

Hoofdstuk zoveel in de bittere reality soap "GeenStijl vs Meldpunt Discriminatie Internet" inzake Polen. (Eerdere afleveringen hierr en daar en hierrr.) GS is van mening dat de zinsnede "Polen zijn tuig. Allemaal." moet kunnen. Het MDI (met 75K gesubsidieerd door het Ministerie van Justitie) is het daar niet mee eens. Twee inzichten en vier hakken in een heleboel hard zand. Wij beroepen ons op het fundamenteel recht op chargeren. Op ons roze webplokkie hebben Turkse vrouwen snorrren, dragen Libelle-abonnees bloemetjesjurken en hebben salafistfuckende fundimoslims haatbaarden. Bij ons zijn NRC-lezers pijprokende Saab-rijders, hebben GroenLinksies linnen tasjes, een Prius en een huis van 700K en gaan PvdA-ers de politiek in om wachtgeld. Homo's hebben handtasjes, kunstenaars een zwart hoornen bril en ambtenaren staren uit een raam. Vrouwen kunnen niet sturen, nazi's drinken Hollandia, Urkers snuiven coke. Oerol-bezoeksters hebben harige oksels, journalisten van Vrij Nederland roken shag, HBO-diploma's zijn niets waard en 3FM-deejays geven alleen in december om negertjes. Bejaarden hebben een rollator zoals MarketingFacts-scribenten een paarse broek hebben. Duitsers graven kuilen, Egyptenaren knijpen in je kont, Marokkanen op brommers stelen je portemonnee. Allemaal. Het is van eenzelfde onschuldigheid als de in het buitenland vigerende idee dat wij Nederlanders (allemaal) op klompen lopen, in een windmolen wonen en Deens spreken als we even geen GoudaKaas vreten. Oude CabaretWet: hoe vetter het cliché, hoe groter het aantal biertjes na afloop in de foyer. Generaliseren is humor om te lachen en wie daar niet aan kan wennen, hoepelt maar op. [In de lees verder de ongoing battle MDI vs Moderator GU, waarbij het MDI zich volslagen diskwalificeert door Polen (zwartwerkende dronkenlappen met vierkante hoofden) met Joden (diamantslijpende oplichters met grappige neuzen) te vergelijken. Krijg de pip.

Mailwisseling MDI met OpperMod GU

At 12:04 25-1-2011, Meldpunt Discriminatie Internet wrote:
Geachte heer,

Gaarne uw aandacht voor het volgende.

Het Meldpunt Discriminatie Internet (MDI) neemt meldingen over discriminerende uitingen op het Nederlandse deel van internet in behandeling. Het MDI beoordeelt uitingen op strafbaarheid aan de hand van de anti-discriminatiebepalingen uit het Wetboek van Strafrecht ( http://www.meldpunt.nl/wetsartikelen). Indien het MDI een uiting strafbaar acht, wordt meestal een verzoek tot verwijdering naar de eigenaar van een site verstuurd.

Onlangs heeft het MDI een melding ontvangen aangaande uw website. Hieronder treft u de exacte locatie evenals de exacte uiting.

Url: http://www.powned.tv/nieuws/binnenland/2011/01/studentenbonden_nemen_afstand.html

Uiting 1, geplaatst door mothersfinest op 21-01-11 om 23:34 uur: "Zelfs nu willen ze al jatten, het zijn net Polen, tuig, allemaal!"

Bovenstaande uiting acht het MDI in strijd met de anti-discriminatiebepalingen uit het Wetboek van Strafrecht. Z Hierbij dan ook het verzoek de uiting van uw website te verwijderen.

Gaarne van u vernemend.

Met vriendelijke groet,

J. van der K.

===

2011/1/28 Meldpunt Discriminatie Internet [mailto:buro@meldpunt.nl] buro@meldpunt.nl

Geachte heer,

Op 25 januari jl heb ik u het onderstaande verzoek tot verwijdering gestuurd. Tot op heden heb ik echter nog geen reactie gehad op dit verzoek, noch is de uiting van uw website verwijderd. Ik zou u met klem nogmaals willen verzoeken de betreffende uiting van uw website te verwijderen.


Met vriendelijke groet,

J. van der K.

===

Geachte heer van der K.

Dank voor uw mail.

Het spijt mij u te moeten mededelen dat na ampel beraad wij helaas een andere zienswijze hebben inzake deze mail, en de andere mail verstuurd dd 28 januari.

Wij zijn blij dat u ons zo nu en een uiting meldt die ons is ontgaan, en die terecht had moeten worden verwijderd. Dat doen we dan ook zonder problemen.

Het karakter van de uitingen in dezen en uw andere mail waar u op wijst is van dien aard dat wij dit niet opvatten als zijnde strafbaar. Getuige van slechte smaak misschien. Generaliserend zeker. Maar dat gebeurt ten opzichte van alle wereldburgers op onze mooie aardbol. Inclusief onszelf.

Slechte smaak is ook smaak. En niet per definitie strafbaar.

Met een vriendelijke groet wens ik u een fijn weekend.

GU

===

2011/2/17 Meldpunt Discriminatie Internet [buro@meldpunt.nl]

Geachte heer,

Bedankt voor uw reactie. De meldingen die wij ontvangen beoordelen we niet op de al dan niet aanwezige slechte smaak. De reden waarom wij verzoeken tot verwijdering sturen over dergelijke uitingen ligt in het gegeven dat we deze uitingen in strijd achten met de anti-discriminatiebepalingen uit het Wetboek van Strafrecht.

De betreffende uitingen over Polen leveren een strafbare belediging op basis van ras op. De wetgever heeft aangegeven dat onder het begrip ras groepen mensen vallen die een zelfde huidskleur, afkomst, nationale of etnische afstamming hebben.

Ik heb gezien dat u uitingen als "Joden zijn tuig. Allemaal" wel verwijderd. Polen verdienen volgens de wet echter een zelfde bescherming tegen discriminatie als joden. Beide groepen vallen onder oner het strafrechtelijke begrip ras.

Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.


Met vriendelijke groet,

J. van der K.

===


[i]2011/2/17 MinJusZeikstengels [mdi_bestrijding@geenstijl.nl]

Geachte heer van der K.

Uw bewering dat de comment "Joden zijn tuig. Allemaal" wel verwijderd wordt, is onjuist. Kijk maar HIERRR.

Prettige dag verder & tot mails

GU

Geen opmerkingen:

Een reactie posten