maandag 12 oktober 2009

An Inconvenient Show Up


Als de islam al te uitbundig anti-reklame voor zichzelf gaat maken wordt het tijd voor het MDI om in te grijpen.

Anti-semitisme, negationisme en openlijke nazi-sympathieën - het kan niet op bij Radio Islam.

Maar alle pogingen om de site die dit gedachtegoed propageert weg te krijgen zijn mislukt.

Zweden, Frankrijk, België, Nederland: overal hebben ze pogingen gedaan om de website down te krijgen. Zonder resultaat.

De site wordt vermoedelijk in Amerika gehost en daar hecht men sterk aan de vrijheid van meningsuiting. En terecht.

Geen vervolging Radio Islam


Het Openbaar Ministerie heeft deze week naar buiten gebracht de website radioislam.org niet te zullen vervolgen. Het blijkt onmogelijk de personen achter de website te traceren.

Het MDI heeft in februari 2006 aangifte gedaan van de enorme hoeveelheid antisemitische uitingen en holocaustontkenning op de nederlandse sectie van de website van Radio Islam. Over Radio Islam zijn recent nog kamervragen gesteld, waarin werd aangedrongen op vervolging. Het Openbaar Ministerie in Amsterdam heeft de aangifte van het MDI onderzocht en geoordeeld dat vervolging niet haalbaar is.

De site van Radio Islam wordt via een ingewikkelde constructie gehost in Zweden en door de Zweedse opsporingsautoriteiten is meerdere malen geprobeerd de personen achter de website te achterhalen en Radio Islam uit de lucht te krijgen. Dat is niet gelukt. Ook een Frans justitieel onderzoek heeft niet tot resultaat geleid. Gezien deze omstandigheden is het OM van mening dat de kans op succes van een Nederlands onderzoek te klein is om tot vervolging over te gaan.

Het MDI heeft begrip voor de overwegingen van het OM, maar betreurt het zeer dat het vooralsnog onmogelijk is om Radio Islam strafrechtelijk aan te pakken.
Dat de 'waarheden' die op deze site gepropageerd worden in de islamitische landen consensus zijn en dat deze rommel ook via de schotels en de moskeën Europa binnenkomt schijnt men niet te willen weten. Die vorm van negationisme is niet verboden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten